Tervetuloa seuraamaan elämäämme Norjan Lapissa:)

Tervetuloa seuraamaan lapsiperheemme paluumuuttoa Suomeen.
Vietimme 3 vuotta Pohjois-Norjassa ja nyt yritämme päästä takaisin tähän etelän hektiseen elämäntyyliin:)
Kasvukipuja, sisustusta ja ihan normaalia lapsiperhearkea.

maanantai 2. maaliskuuta 2015

Mustajuurikeitto ja pannari

Olen täällä ennenkin kertonut, että en  harrasta enää reseptikirjoja /-lappuja!
Kun löydän hyvän ruokareseptin niin tallennan sen tänne blogiin.
Näin resepti löytyy helposti ja kätevää on myös se, että jos on vaikka reissussa niin reseptiin pääsee käsiksi myös tien päältä eikä tarvi harmitella, että siellä se on nyt kotona jonkun vihkon välissä:)

Viikon sisällä olen löytänyt 2 aivan ihanaa reseptiä. Mustajuurikeitto sekä pannukakku.

Tuohon mustajuurikeittoon sain inspiraation jostain lehdestä. Rakastan mustajuurikeittoa, mutta tähän asti olen syönyt sitä vain ravintolassa. Tänään kaupassa sitten yhtäkkiä tuli mieleen tuo resepti. En ole ennen edes törmännyt mustajuureen, mutta kyllä sitä löytyi ihan Cittarin hedelmä-/vihannesosastolta. Lehteä en enää löytänyt, mutta googlaamalla löysin ohjeita, joista sovelsin sitten oman versioni. Ja hyvää oli:) Eli resepti talteen tänne!




Kalamuijan mustajuurikeitto (2 annosta/ 4 alkuruoka-annosta)

-500g mustajuurta
-1 jauhoinen peruna
-1 sipuli
-1 kasvisfondi
-5dl vettä
-n. 1dl kuohukermaa
-valkopippuri
-mustapippuri
-suola

Kattilaan n. 0,5l vettä ja kasvisfondi.
Lisää kasvikset kun vesi kiehuu.
Keitä n. 30 min ja kaada osa keitinliemestä kahvikuppiin.
Soseuta sauvasekoittimella ja lisää kerma, kiehauta.
Mausta ja lisää keitinlientä jos keitto on liian paksua.

Siinä lehtijutussa oli annoksen päälle laitettu ihanan näköistä yrttiöljyä tilkka. Muistaakseni siinä oli oliiviöljyä, valkosipulia ja rosmariinia keitelty hetki pannulla. Näytti hyvältä ja varmaan maistuisikin, mutta meillä ei ollut mitään yrttiä kotona joten nyt mentiin ihan pelkällä keitolla:)

Pannukakkuohje löytyy blogista, jonka nimi on "pullantuoksuinenkoti". Noudatin ohjetta kirjaimellisesti (4dl venhäjauhoja/ sulatettua voita) ja pannari on niin hyvää, että meillä tehtiin sitä 2 päivää peräkkäin:)

kuva internetistä





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti