Tervetuloa seuraamaan elämäämme Norjan Lapissa:)

Tervetuloa seuraamaan lapsiperheemme paluumuuttoa Suomeen.
Vietimme 3 vuotta Pohjois-Norjassa ja nyt yritämme päästä takaisin tähän etelän hektiseen elämäntyyliin:)
Kasvukipuja, sisustusta ja ihan normaalia lapsiperhearkea.

tiistai 16. joulukuuta 2014

Meidän kylä

Mites teidän muiden jouluvalmistelut?

Täällä ihan vaiheessa. Meinasin saada shokin kun eilen luin jostain blogista, että jouluun on reilu viikko.

Kaikki aika / energia on mennyt kotia laittaessa eikä valmista meinaa tulla.
Lahjat hankkimatta eikä ajatustakaan joululle ole suotu.

Yleensä ostelen lahjoja pitkin vuotta ja jemmailen niitä kaappeihin, mutta nyt ei ole tullut tehtyä sitäkään.

No olkaamme armollisia itsellemme:) Kyllä se joulu tulee stressaamattakin. Ja mä luulen, että kun huomenna pikkuisella on hoitopäivä ja me päästään miehen kanssa kaupoille niin stressi pienenee huomattavasti.

Tänään oli ihana auringonpaiste! Ihan ihmeellistä! Se vaikuttaa mieleen muuten ihan hirveesti. Eilen ahdisti kaikki ja tänään kun ulkona oli tyyntä ja valoisaa niin mielikin pysyi valoisana:)

Tämä meidän kylä... siis Hkin Pitäjän Kirkonkylä on niin ihana! Ekaa kertaa vierailin täällä n. 15 vuotta sitten sukulaistädin viiskymppisillä. Jo silloin rakastuin tähän seutuun. Enpä olisi uskonut, että vielä joskus asun täällä :)

Me lähdettiin Ingridin kanssa ulos ja päädyttiin ulkoilemaan hautausmaalle:) Onhan se ihan ok? Että lapsi kiipeilee sankarihautojen kaiteilla? Musta on:) Meillä oli kivaa. Ja tutustuttiin yhteen oravaankin siellä.

Hyvää joulunalusaikaa kaikille! Ottakaa niin lunkisti kun voitte. Pieni jouluahi kuuluu kai asiaan, mutta kyllä se helpottaa päivä päivältä.

See u!

15 kommenttia:

 1. Teidän kirkko on kyllä kaunis, ja hautausmaalla voi hyvin kuljeskella lasten kanssa! Tänään olikin niin ihana keli, että nyt on imetty aurinkoenergiaa taas tulevien harmaiden päivien varalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä auringosta saa energiaa ja ihan totta; hautausmaalla voi hyvin kulkea lasten kanssa. Ei nyt ihan hautakivillä kiipeillä, mutta kuljeskella ja nauttia:)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Täällä on. Ja tuosta kirkosta mulle tulee mieleen kotikirkko eli Lohjan kirkko.

   Poista
 3. Kaunista! Se on kyllä totta, että aurinko vaikuttaa mieleenkin niin piristävästi. Täällä ollut harmaa päivä ja illasta alkoi satamaan lunta. -Eve-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi lunta. Pysyikö? Täällä paistaa taas aurinko! Mutta lunta ei näy. Voi kun saatais valkea joulu:)

   Poista
  2. Vielä on lumi pysynyt...pari astetta pakkasta tällä hetkellä. Toivotaan, että saatta sinne eteläänkin lunta jouluksi! -Eve-

   Poista
 4. Helsingin pitäjän kirkonkylä on myös minun suosikkipaikka. Ja kahvila Laurentiuksessa on tullut istuttua monet kerrat. Ihana, että saitte kodin sieltä. Itsekin olemme välillä katselleet koteja siitä ympäristöstä, talot ovat niin ihanan tunnelmallisia.

  Ihanaa joulua!

  Laura

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseasiassa juuri tuolla Laurentiuksessa ne viisikymppiset silloin vietettiin. Eli kaikki alkoi sieltä. Pitäiskin joku pv mennä sinne kahville. Joo tämä talo oli lottovoitto tämän kaiken muun kurjuuden keskellä. Hyviäkin asioita tapahtuu :) Me "kytättiin" yhtä paritaloa täältä noin vuosi sitten, mutta se ei sitten tullut meille... onneksi näin jälkikäteen ajateltuna. Täällä on harvoin mitään myynnissä. Hyvää Joulua myös sinne!

   Poista
 5. Onnea uuteen kotiin ja levollista joulun odottelua sinne teidän kauniiseen kylään! Teillä kävi tuuri kun pääsitte muuttamaan sinne, tosi hieno juttu.
  Ympäristö myös minulle tuttu, rippikirkkoni ja isäni hauta siellä. Aikoinaan Tikkurilassa asuessa tuli lenkkeiltyä ja ihailtua kk:n hurmaavia taloja ja joen varren maisemia paljonkin.
  Jouluvalmistelut itsellänikin tekemättä mutta en stressaa niistä. Nyt keskityn parantelemaan lentsua..
  Valoisaa joulun aikaa sinulle & läheisillesi
  - Merja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Niin kävi! Tämä on ihana kylä ja sillä on mielenkiintoinen historia. Paranemisia sinne. Kyllä se joulu sieltä tulee:)

   Poista
 6. Rauhallista joulua teille! -Eve-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulu meni rauhallisesti. Vesi kurkussa... toivotaan ensi jouluksi vähän erilaista häppeninkiä.

   Poista
 7. Ihanaa joulun aikaa koko perheelle! Teidän taloa muuten mekin pikkuisen mietittiin silloin nelisen vuotta sitten, mies muisti kun Papu näytti teidän kodin :).

  VastaaPoista