Tervetuloa seuraamaan elämäämme Norjan Lapissa:)

Tervetuloa seuraamaan lapsiperheemme paluumuuttoa Suomeen.
Vietimme 3 vuotta Pohjois-Norjassa ja nyt yritämme päästä takaisin tähän etelän hektiseen elämäntyyliin:)
Kasvukipuja, sisustusta ja ihan normaalia lapsiperhearkea.

lauantai 26. toukokuuta 2012

*tehdään kesä*

Tänne pohjoiseenkin taitaa vähitellen tulla kesä!!

Muutama päivä on ollut lämmintä. Tosin pilvistä ja tuulista.. mutta ei sellaista kylmää kuin yleensä.
Ja aamulla havahduin, jossain pilkistää jo vähän vihreääkin:)
Siitä inspiroituneina päätimme tehdä jotain pihallemme.

Pihamme on säälittävä näky. Sille raukalle ei ole koskaan kukaan tehnyt mitään:(
Etupiha on rumaa asvalttia ja takapiha pystyyn kuollutta nurmikkoa.

Ja nyt 2 amatööriä päätti laittaa sinne sitten kukkapenkin:) Keskelle pihaa tietysti.. koska siinä oli ruma kohta, jossa edes se kuollut nurmikko ei kasvanut. Vähän kuin raukalla olisi ollut pälvikalju:)

Ja vasta kun kukkapenkki oli paikoillaan tajusimme, että siinä meni sitten poikien futiskenttäkin samantien... no voivat pelata vaikka lentopalloa penkin yli:)

Tosin tylytin pojat niin, että en usko, että pallo ihan helposti äidin kukkapenkkiin eksyy.
Nyt kun äidillä sellainen vihdoin on... 35 vuoden odotuksen jälkeen:)
Tosiaan ensimmäistä kertaa asialla:) Puutarhakaupassa olin ihan pihalla. Olisihan siellä ollut vaikka mitä, mutta kun ei ole mitään kokemusta asiasta. Tunnen juuri ja juuri orvokin.. siitä mitkä kasvit täällä menestyvät, mitä kannattaa laittaa samaan kukkapenkkiin jne. ei ole mitään hajua. Ja voiko syötäviä yrttejä laittaa tuonne sekaan.. minkälaista mullan pitäisi olla, pitääkö tehdä muutakin kuin kastella jne?

No tästä on hyvä aloittaa. Eiköhän se nopeasti selviä mitä tuli tehtyä oikein ja mitä väärin:)
Nyt vaan sormet ja varpaat ristiin, ettei tule pakkasöitä enää!
Mutta kivaa puuhaa ja ei kai tämä nyt niin vaikeaa voi olla? Tekisi mieli heti huomenna mennä takaisin puutarhakauppaan ja tehdä penkkejä lisää:)
No ehkä seuraan tässä jonkin aikaa mitä penkissä alkaa tapahtumaan ennen kuin investoin tähän projektiin sen isompia rahoja:)


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ja onhan se kesä ihan virallisestikin alkanut. Ulkona on valoisaa ympäri vuorokauden. Seuraavan kerran aurinko laskee joskus heinäkuun lopussa:)

Henkilökohtaisesti en kyllä tykkää tästä jos totta puhutaan. Olen etelän tyttöjä ja tottunut siihen, että päivällä on valoisaa ja yöllä pimeää.

Täällä ei kaamosaikaan aurikoa näe ollenkaan ja kesällä se piru ei sitten laske... joka tarkoittaa sitä, että Kalamuija ei osaa mennä nukkumaan ajoissa. Nytkin kello on 00.39!! Apua.. pakko mennä sänkyyn! God natt:)

3 kommenttia:

 1. Kiva, että sielläkin alkaa jo vihertää:) Ja hieno kukkapenkki tuli! Täällä on ollut ihan hullun nätti keli myös ja leikkipuistot on tuntuneet pakkaamista houkuttelevammalta vaihtoehdolta. Aika outo juttu:) -m

  VastaaPoista
 2. Hyvä Kalamuija,hieno kukkapenkki siitä tulee. Tai on jo. Tärkeää on, että se ääriolosuhteissa, kuten Ruojassa,tehdään koholla kummuksi tai sellaiseksi, ympäröivää maastoa korkeammalla.
  Kerää lämpöa, eikä vesi jää seisomaan. Hyötykasveista sun penkkiin, kukkien sekaan, sopii hyvin joku istutettava kuten just salottisipuli. Minun puutarhaprojekti on lumi/vesisateen, kovan tuulen ja plus kolmen asteen takia ollut muutaman päivän enimmäkseen sisätiloissa. Maustetarhan taimien hoitoa, perunan idätystä ja kylvöjä. Onnea ja menestystä hortonoomisissa harrastuksissa :)

  VastaaPoista
 3. Mun kukkapenkki kokee taalla kovia. Viime yøna oli tosi kova myrsky, mutta penkki oli paikoillaan aamulla.. iso yllatys:) Toivotaan, etta kasvit alkavat leviamaan ja mun tyø palkitaan. Juu laitan Avletto salotit sekaan kunhan kauppaan paasen:) ps. ai se on hyva, etta on maastoa korkeammalla. Tamahan on.. silkkaa eka kertalaisen tuuria:) Ja potut menevat ampareihin juhannuksen aikoihin:)

  VastaaPoista