Tervetuloa seuraamaan elämäämme Norjan Lapissa:)

Tervetuloa seuraamaan lapsiperheemme paluumuuttoa Suomeen.
Vietimme 3 vuotta Pohjois-Norjassa ja nyt yritämme päästä takaisin tähän etelän hektiseen elämäntyyliin:)
Kasvukipuja, sisustusta ja ihan normaalia lapsiperhearkea.

tiistai 28. helmikuuta 2017

Räsymatto

Ostin itselleni alesta Elina Hassin kirjan Räsymatto. Oooo😍 ihana! Ja sen luettuani tajusin, että olen tehnyt monet asiat " oikein" vaikka olenkin itseoppinut ryskääjä. Tai siis, että meillä on samanlainen "räsymattofilosofia"😂

 Tehdään vain kierrätetyistä kuteista, tekstiilit käytetään niin loppuun kuin suinkin, revitään itse, ei värjätä, innostetaan ihmisiä hankkimaan/tekemään räsymattoja, käytämme loimena perus kalastajalankaa ja ollaan sitä mieltä, että räsymatto on paras matto (kestävä ja helppo pitää puhtaana), kutominen on ihana harrastus siinä saa käyttää luovuuttaan ja lopputulos on aina tekijänsä näköinen.

Olen vielä niin onnekas, että minulla on puut kotona. Mutta ne joilla ei ole niin selvitelkää missä on lähin työväenopisto, käsityöyhdistys tai kudonta-asema johon saa mennä kutomaan.

Kangaspuihin ja kutomiseen liittyy laaja käsitteiden termistö. Ja loimen laittaminen puihin on ihan oma juttunsa, johon tarvitsee paljon aikaa, ainakin yhden osaajan ja kolme käsiparia. Minulla on ollut onni olla mukana myös tässä projektissa😁

Taas alkaa uusi matto syntymään. Punavalkoisen joulumaton jälkeen tekee mieli alkaa tekemään mattoa eri sinisen sävyistä 💙💙💙


Tämä oli ihan ensimmäinen mattoni.
Käytin saamiani valmiiksi revittyjä kuteita.
Siksi väri :)

Tähän mattoon revin itse kuteet saamistani lakanoista. Kaikkia vihreän sävyjä. Tämän myin ystävälleni.

Tämä oli eka tilausmatto. Asiakas kertoi värit ja antoi muuten vapaat kädet.

Tässä näköjään tuo 2.matto.

Tämä oli tilaus matto.
Ystäväni mökille.
Väriä ei saanut olla. Vain valkoista, mustaa ja harmaata.


Sama matto.

Tämä oli myös tilaus matto.
Ohje:väriä saa olla:)


Revin kaikki kuteet itse. Saan lahjoituksena tuttujen vanhoja lakanoita ym.
Pölystä hommaa ja takuu varma tenniskyynärpää :)

Tilausmatto ystäväni rintamiestaloon.

Oman kodin joulumatto.

Ja Glerupsit.
Näitä tanskalaisia tossujahan saa minulta tilata.

Ihana kirja <3

Matto omaan makkariin.

Tammikuun matto.
Koko ajan olen haaveillut sinisävyisestä matosta. Sitä tulikin sitten 3 metriä.






maanantai 20. helmikuuta 2017

Terkut

Anteeksi. En ole yhtään muistanut koko blogia. Kun alkoi taas viestiä tulemaan sähköpostiin niin havahduin, että tosiaan. Täällä saattaa joku miettiä, et mikä meno!

Hoidot jatkuu. Joka 3. vko saan sytostaatin. Sitten makaan viikon sängyssä ja kiroin, toisella viikolla hommailen minkä jaksan ja kolmas on jo suht normaali. Kunnes taas mennään.

Lääke puree. Maaliskuussa on lääkäri ja sitten tiedän lisää. Toivon ihanaa ja pitkää kesätaukoa. Haluaisin kuntoa ylös, mielialaa ylös, tasaisuutta meidän perheeseen ja edes jonkin moisen jakson, jolloin tuntisin olevani kunnossa. Nyt kunto on... huono. Noi myrkyt rapistuttaa mua.

Nyt ollaan Kuusamossa. Talvilomalla. Muu perhe mäessä. Mä koiran kans mökillä. Piti vähän laatottaa illalla ja pikku flunssakun on. Toivottavasti tää tästä ja mäkin ehtisin hauskanpitoon mukaan. Rinnettä tai latua en uskalla edes haaveilla. Takuu varma sydäri. Kylpylä ilman fledaa ja tän turvonneen kropan kanssa... ei. Mut jos edes pulkkamäkeen Inkun kans, rinteen alle katsomaan ku pojat laskee, Lyylin kans lenkille ja miehen kanssa vois karata joku ilta tohon naapuriravintolaan syömään... kahdestaan.

Kyllä tää tauti on. Se vaikuttaa kaikkeen. Perheeseen, talouteen, psyykeeseen... ihan paska sairaus. En toivonkenellekään.

Mutta kevättä kohti! Teille kaikille ihanaa talvilomaa. Mä tuun täält vielä!


Enjoy!!