Tervetuloa seuraamaan elämäämme Norjan Lapissa:)

Tervetuloa seuraamaan lapsiperheemme paluumuuttoa Suomeen.
Vietimme 3 vuotta Pohjois-Norjassa ja nyt yritämme päästä takaisin tähän etelän hektiseen elämäntyyliin:)
Kasvukipuja, sisustusta ja ihan normaalia lapsiperhearkea.

tiistai 24. syyskuuta 2013

Elämäni veitsi

Työkaverini investoi muutama viikko sitten japanilaiseen keittiöveitseen.
Hän ei ikinä osta mitään ja sitten menee ja ostaa 200 euron arvoisen veitsen!
Ja voi sitä hypetyksen määrää:) Miten hän oli leikellyt illalla tomaatin jos toisenkin ihan vain pilkkomisen ilosta. Miten veitsi oli luisunut tomaatin läpi, miten tomaatin pystyi pilkkomaan ihan pieneksi ja se pysyi edelleen kasassa jne. En ihan ymmärtänyt. Juu olen kyllä leikannut terävillä veitsillä, mutta kotonani ei ole yhtään sellaista ja hyvin olen pärjännyt vähän tylsemmilläkin.

Kunnes sunnuntaina sain Habitare-messuilta erään lehden kylkiäisenä tuollaisen veitsen! Ei nyt ihan samaa merkkiä jota työkaverini hehkutti, mutta ihan kunnon merkkiveitsen kuitenkin. En ole ikinä ymmärtänyt sitä, että lehdet voivat lahjoitella tilaajilleen noin upeita lahjoja "ilmaiseksi". Milloin voi saada designlampun, merkki lastenrattaat, muoti laukkuja jne. Jos joku tietää niin kertokaa ihmeessä.

Mutta siis itse asiaan. Kyllä. Nyt itsekin harrastan pilkkomista:) On aivan eri pilkkoa kasviksia japanilaisella yli terävällä veitsellä kun noilla yleisveitsillä jotka tuolla pesukoneessa kolisevat. Tästä yksilöstä aion pitää huolta!








Ystäväni mies on kokki.
Hän saa harmaita hiuksia kun hän kokkaa meillä
sillä meillä on tapana säilyttää veitsiä näin:)




15 kommenttia:

  1. Itsekin olen joutunut viime aikoina opettelemaan oikein kunnon veitsien käyttöä. Noissa terävissä kokkiveitsissä on vain yksi vika: ne ei juuri anna anteeksi edes hyvin pieniä lipsahduksia sormien suuntaan... kokemusta nimittäin on :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu kyllähän toi lihaankin uppoaa varmasti aika hyvin! Ai kauhee! Toki työkaverini väitti, että tylsällä puukolla on vaarallisempi kokata.

      Poista
  2. Meillä on veitset niin, että hiuksia voisi halkoa....meillä keittiö on siis miehen valtakunta...:D

    VastaaPoista
  3. Global on ihan huippumerkki! Anon: älä laita tuota laatikkoon muiden veitsien kanssa eikä tiskikoneeseen. Mukavia pilkkomishetkiä :)!

    VastaaPoista
  4. Ai on? Kiva. Mä en ole perehtynyt veitsiin, mut kyllä se lehtimyyjä väitti, että toi on 100€ arvoinen. Juu tota en tonne laatikkoon heitä:) pitää hankkia joku teline. Toistaiseksi lepäilee omassa boxissaan.

    VastaaPoista
  5. Meillä on veitset seinälle kiinnitetyssä magneetissa. Se on sellainen suorakaiteen muotoinen metallinen laatta, joka kiinnitetään seinään. Meillä vaan se magneetti-laatta on liian lyhyt, ei mahdu kaikki veitset, lyhyet täytyy pitää laatikossa.
    -MUR-MUR-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä oli jossain asunnossa tollainen veitsimagneetti. Yritin Habitaresta katsoa sellaista, mutta ei osunut silmään. Onkohan niitä yhdelle veitselle vai pitääkö hankkia sellainen pitkä? Noi muut veitset ovat jo kuolleet.. murhattu:) Eli niitä ei enää oikeanlainen säilytys pelasta:)

      Poista
    2. Me silloin joskus vuosia sitten löydettiin sellainen veitsimagneetti Kodin-Anttilasta.
      -MUR-MUR-

      Poista
  6. Terkkuja pitkästä aikaa! <3

    Ajankohtanen aihe, mun mies kans hyperventiloi uuden veitsensä kanssa. :D Itse en jaksa ikinä kaivaa sitä esille, ja sit toinen on ihan ihmeissään, että mikset käytä sitä?? Mut kun se on pakattu erikseen laatikkoon johonkin hyllylle, niin enhän mä muista tai kerkii sitä sieltä ottaa..

    Tutun näköinen sekamelska kapustalaatikossa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun tulit pitkästä aikaa:) Ai sielläkin hifistellään hienoilla veitsillä? Ehkä noi kokki-ja ruokaohjelmat ovat tehneet meistä tavallisistakin kokkaajista vähän valveutuneempia:) Onhan hyvä veitsi kiva, mutta rehellisyyden nimissä mäkin pilkoin tänään sipulit makruloodaan ihan vanhalla tylsällä veitsellä kun en jaksanut kaivaa tota mun moraa tuolta laatikostaan esille yhden sipulin takia:)

      Poista
  7. En kyllä uskaltaisi sormiani laittaa tuohon teidän keittiönlaatikkoon...toihan on todella vaarallista säilyttää veitset kaiken muun rojun keskellä, vaikka olisivat kuinka tylsiä. Tuolta kun yrittää kiireessä jotain kapustaa etsiä niin ihme jos ei jonkun sormenpää ole auki.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En uskalla ehkä tässä kohtaa kehuskella, että koskaan ei ole mitään tapahtunut:) Lähinnä mietin, että tuoltahan toi perheen pieninkin saa puukot käsiinsä jos niin keksii haluta. Eli ei muuta kuin magneettikaupoille.

      Poista
  8. Tommonen superhyper hyva veitsi on itsellakin ostoslistalla. Ehka joulupukki muistaisi minua :)

    VastaaPoista
  9. Ihan Ikeastakin saa semmosia magneetteja mielestäni. Ja viime reissulla bongasin semmosen hiusharjan,näkösen telineen. Eli niinku vaikka veitsille ja haarikoolle on omansa, niin sit oli omansa vetsille. Niitä sai kuulemma yläkerrasta Ikeassa. Tosi hienon näköisiä kuutioita ja viipaleita olit pilkkonut! Aika hyvä tarjous oli lehdellä..😊

    VastaaPoista