Tervetuloa seuraamaan elämäämme Norjan Lapissa:)

Tervetuloa seuraamaan lapsiperheemme paluumuuttoa Suomeen.
Vietimme 3 vuotta Pohjois-Norjassa ja nyt yritämme päästä takaisin tähän etelän hektiseen elämäntyyliin:)
Kasvukipuja, sisustusta ja ihan normaalia lapsiperhearkea.

sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Miksi mä rokkaan eiku bloggaan...

Iik... mä tulin tänne ihan intona kertomaan teille meidän oikein onnistuneesta viikonlopusta ja sitten täällä on tuollaisia kommentteja:( Tällaisina hetkinä sitä kysyy itseltään, että miksi mä kirjoitan blogia...

Jotkut kokeneet ja suositus bloggaajat kertovat, että heitä ei loukkaa negatiiviset kommentit. Bullshit! Ei sellaista ihmistä olekaan joka ei pahoittaisi mieltään niistä, sanon minä. Onneksi itse olen päässyt helpolla. Tosi vähän on tullut kuraa. Mutta välillä aina. Ja silloin kun ne koskettavat esim. lapsia tai muuta perhettä ne satuttavat eniten. No se siitä.

Mehän ostettiin sohva tuossa muuton yhteydessä. Isku lahjoitti kaupan päälle lahjakortin Siuntion kylpylään. Yön heidän Tempur-sviitissään:) No me ei olla oltu miehen kanssa kahdestaan missään.. piiiitkään aikaan. Norjassa ei ollut hoitoapua ja täällä jos joku on lapsia tullut hoitamaan niin tilanne on ollut lähinnä  se, että lapsi kipeenä ja mun on ollut pakko mennä töihin.

Mutta nyt päätettiin, että tehdään kaikkemme, että päästään reissuun. Ei muuta kuin lapset mummulaan perjantaina ja siitä matka jatkui Siuntioon. Mitään sen suurempia suunnitelmia tai odotuksia ei ollut. Kuohari pullo takaluukkuun ja hyviä unia odotellessa.

Paikka ylitti odotukset. Olen käynyt viimeksi tuolla kylpylässä vuosia sitten. Mutta paikka olikin kokenut suuren muutoksen. Siitä on tullut Rantasipi, remonttia oli tehty kattavasti. Voin suositella lämpimästi. On lyhyen matkan päässä Helsingistä, mutta kuitenkin ihan maalla. Yhden yön lomaa varten paikka oli täydellinen.

Kävimme yhdessä punttisalilla, joimme kuohuvat pois, kävimme syömässä hienosti (ruoka oli oikeesti hyvää ja tarjoilijat ystävällisiä), nukuimme hyvin ja aamulla vielä aamu-uinnille ja hotelliaamiaiselle:)

Ja ihaninta oli huomata, että meillä on edelleen kahdestaan tosi kivaa:)

Sviitti oli sisustettu Iskun kalusteilla...

..kylppäristä löytyi kaikkea kivaa:)

Huone oli valoisa ja tilava.
Hyvällä maulla sisustettu.

Tempur-sviitti... eli (sähkö)sängyssä oli Tempur-patjat.
Ihana sänky. Voisin kotiuttaa:)

Vähän tunnelmaa ehkä latisti esillä olevat hintalaput.
Eli huonekalujen hinnat olivat näkyvillä ja 
nippu myyjän käyntikortteja oli pöydällä:)

Ilta oli onnistunut. 
Liikunnan jälkeen hyvä juoma ja ruoka maistuvat:)
Oli ihana istua terassilla. Katsella maalaismaisemaa
ja nauttia auringonlaskusta.

Mites teidän viikonloppu meni?



29 kommenttia:

  1. Justiinsa vasta luin noita edellisen postauksen kommentteja. Jollakin on ollut huono päivä ja pitänyt purkaa se tänne - anonyyminä... omalla nimellä kun ei ilmeisesti uskalla.

    Aika ihana juttu, että saitte viettää lomasta siellä kahdestaan.

    Meillä on sateitten lomassa ollut aurinkoinen viikonloppu ja minä olen pessyt pyykkiä. Että ei sen kummempaa. Tänään mennään koko täkäläisen suvun kanssa syömään paikalliseen kiinalaiseen. Vietämme ruotsalaista äitienpäivää :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä se oli sitä:(

      Oli ihana olla reissussa kahdestaan. Toiv kukaan ei tulkitse tätä nyt taas niin, että paras aika on aika ilman lapsia:)

      Ai sinä heldiggris vietät siellä 3 maan äitienpäivät ihan pokkana:) Onnea ja nauttikaa:)

      Poista
    2. Siis ihan pokkana ;). Kaikki juhlat täytyy omia itselleen.

      Poista
  2. Ihanalta kuullostaa teidän reissunne!
    Täällä meni viikonloppu ulkona ja ulkona ja rompetorilla tänään...:))

    VastaaPoista
  3. Ai niin piti vielä sanoa, että älä välitä noista, kenkuista kommenteista...pöh sellaiset..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Irmastiina:)
      tuntuu, että ilmat ovat suosineet joka paikassa ja ihmiset ovat saaneet olla ulkona. NIce!

      Poista
  4. Ikinä ikinä ei ole tuntunut että puhuisit Glottasta tai veljistään mitenkään negatiivisesti. Tai että edes kirjottaisit kärkkäästi. Sulla on ihana elämänasenne ja suhtaudut kaikkeen niin hyvin, että ihan ihmetyttää..! Pois siis turha huoli:)

    Ja sun tyyli kirjoittaa on kiva ja helppo lukea, jokaisen postauksen luen vaikka monesta muusta blogista jääkin kirjoituksia välistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva. Pelästyin jo. Ihan hirveetä jos jutuistani saa sellaisen olon, että en rakasta lapsiani!
      Ja ihana kuulla, että jaksat lukea kaikesta huolimatta:) Miten teillä meni pe Hope Globen kanssa?

      Poista
    2. Sellaista oloa ei tule laisinkaan :)
      Hyvin meni, kiitos kysymästä! Väkeä olisi voinut olla enemmänkin mutta kaikki meni hyvin ja vieraat viihtyivät :) Sääkin suosi!

      Poista
  5. Täällä on tehty töitä, onneksi yövuoroa, niin päiväsaikaan pääsi nauttimaan terassikeleistä (: pieni kylpyläloma kyllä kuulostaa erittäin rentouttavalta!

    ja hei tuo sun ''uusi'' banneri, loistava! pidä tuo! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uff... ajatuskin yövuoroista ahdistaa. Mä ehdin tehdä yötyötä aika pitkään eikä se sopinut tän prinsessan kropalle ollenkaan.. toiv sulle paremmin. Ainut positiivinen asia siinä on tietty se, että päiväsaikaan voi olla ulkona ja vapaat on pitkät:)
      Onks toi banneri hyvä? Mulla on tässä työkoneella tosi vähän kuvia ja jotain piti raapia kasaan kun alkoi ottaa päähän se talvinen lappimaisema.. siis ihana maisema, mut tuntui ettei se sovi nyt mihinkään:)

      Poista
  6. Tykkään hurjasti sun tyylistäsi kirjoittaa! Jatka samalla tavalla.

    t. vakkarilukija Laura

    VastaaPoista
  7. Voi, että mä kadehdin tuota teidän kahdenkeskeistä lomaa ;-) Jokaisen vanhemman pitäisi myös muistaa kahdenkeskinen aika, ettei sitten "vanhana" huomaa, ettei puolison kanssa olekaan kivaa.

    MariM

    ps. kun on aikaisemmin viettänyt 24/7 lasten kanssa / ehdoilla, niin kyllä äidillä pitää olla oikeus sanoa ääneen, että nauttii myös olostaan yksin. Jatka vaan samaan malliin :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Allekirjoitan. Jokaisen vanhemman pitäisi pitää huoli lasten lisäksi myös parisuhteesta. Usein se jää vaan siihen arjen jalkoihin. Mutta edes joskus irtaantua ja ottaa vähän kahdenkeskeistä aikaa:) Hyvää tekee!
      Kiitti MariM:)

      Poista
  8. Luinpa minäki nuo aiemmat kommentit... Ei oo kyllä koskaan tullu näistä jutuistasi sellanen olo, ettet rakastaisi lapsiasi, päinvastoin! Joku kateellinen kai asialla.
    Ihana loma teillä ollu ja kahdestaan.:) -Eve-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:) Ihana kuulla! Oli kiva loma. Suosittelen kaikille pientä irtiottoa arjesta:)

      Poista

  9. Ansaitsitte todella pikkuloman kahdestaan. Sinä kirjoitat hauskasti juttuja teidän perheen touhuista. Huumorilla ja rakkaudella. Meillä keittiö remppaa tekeillä siinä meni viikonloppu. Aurinko ja hienot säät täällä varangerissa.

    Leena

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi terkkuja Varangeriin:) Olen fb:sta seurannutkin että siellä säät suosii. Hienoa.. ei mikään itsestäänselvyys siellä:)

      Poista
  10. Ihana viikonloppu teillä! Tajusin jokin aika sitten että minin saavuttua maailmaan me ei olla miehen kanssa oltu kaksin missään poissa yötä kotoa. Mini on kyllä ollut yökylässä, mutta me ollaan silloin oltu molemmat omilla tahoillamme. Ja joo, negatiiviset kommentit satuttavat kyllä, itsekin olen ollut onnekas kun niitä ei ole ollut ihan kuin muutama. Mukavaa alkavaa viikkoa!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistakaa pitää parisuhteesta huolta! Toki ymmärrän, että kun näette iskää niin vähän niin on luontevaa, että Mini on touhuissa mukana. Mutta joku pieni irtiotto ennen seuraavan minin syntymää voisi olla hyvä idea:)
      Ihanaa viikkoa myös sinne <3

      Poista
  11. Luin nuo aiemmat kommentit ja totesin, että kyseisellä ihmisellä on ilmeisesti ollut huono päivä. Muiden ihmisten kritisointi ja loukkaaminen on valtavan helppoa, anonyyminä siitä ei tarvitsee ottaa mitään vastuuta...harmi vaan, että joillakin on tarve käyttäytyä näin. Minä olen ainakin mielenkiinnolla seurannut paluumuuttoanne ja arjen käynnistymistä Suomessa, sillä ainahan siitä itsekin unelmoi. Kirjoitat hauskasti ja rehellisesti lapsiperheen arjesta sekoittaen joukkoon vähän sisustus-ja ruokajuttujakin :) Täällä Etelä-Norjassa nautitaan parhaillaan lämpimästä ja aurinkoisesta säästä - siis harvinaista herkkua meille rannikon asukeille. Hyvää alkavaa viikkoa koko perheelle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu niin hänellä taisi olla ja kirjoittikin siihen perään, että oli tulkinnut vähän väärin. Mutta jos edes hetkeksi jollain tulee tuollainen olo näistä mun teksteistä niin ai kauheeta! Pitää vissiin vähän miettiä ennen kuin painaa "julkaise" nappia:)
      Aurinkoa sinne rannikolle:) Oliko teillä tulvaa siellä?

      Poista
  12. Ihanaa, että pääsitte pienelle lomalle. Tuolla kommentoijalla taisi tosiaan olla huono hetki vain. Itekin joskus jotain (toista) blogia lukiessa tullut mieleen kärkevä kommentti, mutta vain kerran olen sen kirjoittanut. Ja tuolloin lopetin siihen ko. blogin seuraamisen. Muulloin olen vain lopettanut jos tyyli ärsyttää. Onneksi blogeja on joka makuun ja mun mielestä sun blogi on kiva ja realistinen. Ja äitinä ymmärrän miten mukava on välillä olla kotona ilman lapsia eikä se tarkoita etteivätkö he olis niitä kaikkein tärkeimpiä silti.
    Eka kerran oon tyytyväinen siihen miten pieni murto-osa mun blogin lukijoista kommentoi ollenkaan. Parempi sekin kuin negatiivinen kommentti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu ei kaikista blogeista tarvi tykätä ja jos ei tykkää niin voi vaihtaa maisemaa:) Taisi tuo kommentoija vaihtaakin.. niin kiivaasti te ihanat lukijat olette mua "puolustaneet" että ainakin hiljeni:)
      Juu suomalaiset ovat huonoja kommentoimaan. Mullakin käy täällä päivittäin tosi paljon porukkaa, mutta ihan pieni murto-osa kommentoi ja 99%:sti positiiviseen sävyyn mikä on ihana juttu!

      Poista
  13. Voi mitä ihanaa treffiaikaa oman parhaan puoliskon kanssa. Just niin kuin pitääkin, pitää kivasti hännän taas pystyssä, eikö:) Mukavat viikonjatkot, ja innolla odottelen mitä tapahtuu blogin otsikolle;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä:) Häntä pystyssä täällä kuljetaan;) Apua.. mitäköhän tolle otsikolle tapahtuu. Pää lyö tyhjää!

      Poista
  14. Ihan tyhmiä tuollaiset asiattomat ja perättömät kommentit :( Jatka vaan samalla tyylillä, tätä blogia on niin kiva lukea! Eikä oo koskaan tullu mieleenkään, etteikö teilläki jälkikasvu olisi ihan ykkösasia :) Mie en ainakaan pelkää sanoa, että olisin tosi onnellinen omasta ajasta :) Eikä se tietenkään sitä tarkota, etteikö muksustaan välittäisi, vaan että jaksaa käydä taistoon entistä ehompana, kun on hetken saanut hengähtää :) Meillä on ystävän kanssa kolmen viikon päästä luvassa (kisa)reissu Tromssaan viikonlopuksi. Odotan jo sitä tosi innolla! :) Mies tosin joutuu jäämään kotiin lapsenvahdiksi, että olisi tosi kiva päästä joskus kahdestaankin johonkin miehen kanssa, mutta niin kuin olen ennenkin marissut, on tosi tylsää, ettei ole koskaan mitään hoitopaikkaa (vaikkapa mummolaa), johon muksun voisi jättää edes pienen kahdenkeskeisen reissun ajaksi.

    Kiva että pääsitte kylpylään, semmosen pienenkin reissun jälkeen sitä taas jaksaa uusin voimin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi on kyllä rankkaa kun ei ole mitään tukiverkostoa lähellä. Siinä ei sitten vietetä laatuaikaa miehen kanssa vaan eletään tiiviisti perheenä niin kuin me tehtiin 3v. Ihanaa aikaa joka teki hyvää, mutta kyllä sitä välillä olisi kaivannut ihan jotain muutakin.
      Voimia sinne ja oikein hyvää Tromssan reissua. Siellä meidän Glotta on syntynyt <3

      Poista