Tervetuloa seuraamaan elämäämme Norjan Lapissa:)

Tervetuloa seuraamaan lapsiperheemme paluumuuttoa Suomeen.
Vietimme 3 vuotta Pohjois-Norjassa ja nyt yritämme päästä takaisin tähän etelän hektiseen elämäntyyliin:)
Kasvukipuja, sisustusta ja ihan normaalia lapsiperhearkea.

tiistai 19. maaliskuuta 2013

Solveggen









Ensimmäisenä keväänä kun asuimme täällä pohjoisessa
ihmettelin hirveesti kun ihmiset heti auringon ilmestyttyä 
kaivoivat puutarhakalusteet esille ja istuivat 
toppavaatteet päällä ulkona. Ja naamalla hymy joka 
ulottui korviin saakka. Ja tietysti kahvikuppi kädessä.

Nyt ymmärrän tuon fiiliksen täysin. 
Tänään oli nimittäin ensimmäinen päivä sitten... lokakuun
kun aurinko oikeesti lämmitti täällä.
Ulkona paistoi aurinko, EI tuullut ja tuossa seinustalla oli 
oikeesti lämmin:) 

Touhusimme Glotan kanssa pihalla ja kun hän sammahti 
minä kipaisin keittämään kupin kahvia.
Istuin kasvot kohti aurinkoa ja suljin silmät.
Linnut lauloivat ja juuri muita ääniä ei kuulunut.
Upea hetki:)
KEVÄT!
ps. tiedän, että lunta tulee vielä tupaan, mutta tänään oli kevät:)

19 kommenttia:

  1. Voih, kuulostaa just niiiiin keväältä! Nauti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja tuntui keväältä. Mikä on siis plussaa kun mähän olen päättänyt, ettei täällä edes ole sellaista vuodenaikaa:) Voi luin teidän touhuista siellä.. voihan kirput;(

      Poista
  2. Ihana kevät! Täällä Oulussa oli tänään jäätävän kylmää...

    Mutta tuo solveggen... minäpä muistan, että jo lapsena 70-luvulla kannettiin korituolit ulos talon seinustalle heti kun lumi alkoi siitä vähän sulaa. Ja siinä sitä sitten siskojen kanssa istuttiin villapaidat tai anorakit päällä auringossa eväitä syöden...Muistaako muut samaa? tai hiihdettiin eväiden kanssa saareen ja istuttiin pälvipaikoilla ottamassa aurinkoa... Joten ei se nyt ihan norjalainen ilmiö ole... Tai sitten meillä on jotain salaisia norjalaisia geenejä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen niin etelästä, että meillä vaan herättiin eräänä aamuna ja laitettiin biksut päälle ja lähdettiin uimaan;) Mutta todennäköisesti se on täällä pohjoisessa (on se sitten Suomi-Ruotsi-Norja) ollut juurikin näin.
      Sulla on varmaan joku Norjageeni kun niin kovin tästä maasta tykkäät:) Hyvä niin. Toivon sulle runsaista ja ihania vuosia ja ehkä loppu elämää tässä kauniissa maassa. Ja paljon uusia heppaystäviä ja tsemppiä niihin kaikkiin putiikki ja puutarhajuttuihin joita sulla on mietintämyssyssä:) Lykke til, seuraan blogiasi.

      Poista
    2. en mäkään niin hirveän pohjoisesta ole, vaan Etelä-Savosta :). Ja heti maaliskuussa istuttiin ulkona ottamassa aurinkoa...

      Mutta kyllä mulla varmaan on joku Norjageeni:). Jo teininä kun kirjoiteltiin kavereiden kanssa tunnilla niitä kirjelappusia, allekirjoitin ne aina Hanne Ruud - olin nimittäin ihastunut yhteen norjalaiseen mäkihyppääjään :D. Ja tämä nimenikin (Hanne) oli suomessa melkoisen harvinainen, mutta Norjassa ihan tavallinen...

      Mutta katsotaan miten kahvilan ja puutarhan käy. Jos sataa yhtä paljon kuin viime kesänä, niin saattaa olla hiljaista :). Mutta ei tässä mitään paineita ole - kaikki on lähes valmiina, joten ei tarvitse niin ihmeitä investoida. Kovin korkealta siinä ei voi pudota.

      Poista
    3. ...ja pakko vielä lisätä, että vaikka nyt niin hypetänkin Norjaa, niin on täysin mahdollista, että palaan vielä joskus Suomeen. Mistä sen tietää, mitä elämä tuo tullessaan? Mutta nyt näin :).

      Poista
  3. Moikka! Ihana sun senkki, tosiaan. Vastasin eilen pitkästi sun hintakyselyyn mutta viesti katosi jonnekin. Mutta halvalla sait, täällä noista pyydetään reilut 1000 e jopa. Iloa kevääseen, Jonna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinkö? Wau. Tosin en edes tuolla hintaa siitä luopuisi. Mutta tuuliviiri kun olen niin eiköhän sekin joku päivä kiertoon lähde. Sitten kun 50-luku on totaali last season ja ton saa viedä suoraan kierrätyskeskukseen;)

      Poista
  4. Onpa siellä iloinen auringosta nauttija!

    Täälläkin on kovasti nautittu auringosta pihalla! Meillä on ihana pieni tuuleton soppi portaiden edessä, jossa toppavaatteet päällä, lampaantalja pyllyn alla ja viltti jalkojen päällä siemaillaan kahvia. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu Glotta on kyllä itsekin aika aurinko:) Tuollainen suojainen paikka olisi kyllä hyvä. Täälläkin on tänä keväänä tuullut tosi usein. Monesti menee halpaan. Katsoo ikkunasta ulos ja ilma näyttää hyvältä ja kun avaa oven niin se meinaa lentää saranoiltaan! Kun ei ole puitakaan joista näkis tuuleeko vai ei:)

      Poista
  5. Kannattaa nauttia noista maisemista kun vielä voi...miten oli mahtavaa hiihtää (Keski)Norjassa tuntureilla, eihän siellä tarvinnut edes latuja, jo tammikuussa oli upeat auringonpaisteet eikä paljon edes pakkasta, Suomessa pitää lähteä Kilpisjärvelle asti jos tunturiin haluaa, ja siellä on kylmää ja kaamosta. Nyt asutaan eteläisessä Suomessa, lunta kyllä on mutta aika ikävää hiihtää tuolla metsässä valmiilla laduilla, eihän sinne edes aurinko pääse paistamaan. Kyllä, maisemat ja luonto on niitä mitä eniten Norjasta kaipaan. Ja Zaloa kannattaa hamstrata muuttokuormaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No todellakin nautitaan:) Tänäänkin oli taas kerran olo, että viimeistä kertaako tässä istun ja nautin.. seuraavat viikot ovat varmasti aika haipakkaa ja tuo auringossa istuskelu voi jäädä aika vähiin.
      Luonto ja maisemat ovat parhautta täällä!
      Mikä tossa Zalossa on kun kaikki sitä hehkuttaa? Onko mulla jäänyt jotain huomaamatta? Joka päivä sitä käytän. Olen käyttänyt 3v ja edelleen käsin tiskaaminen on ihan kamalaa:)

      Poista
    2. Huomaat Zalon erinomaisuuden sitten kun sulla ei ole sitä Suomessa!

      Poista
  6. Ooh.. kyllä kelpaa!
    Aurinko ja lämpö <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu eilen oli:) Mutta tänään tuli taas lunta ja tuuli vilpoisasti.

      Poista
  7. Ihanan aurinkoista on teillä ollutkin :). Täälläkin laitetaan heti tuolit ulos ja lämpimästi päälle ja eiku kahvia terassille juomaan sekä aurinkoa kasvoille :). Varmaan se aurinko sekoittaa ajatukset ja saa aikaan hassuja ideoita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On ollut aurinkoa:) EI voi valittaa. Ja näkyi tuo solveggeperinne olevan tuolla Levilläkin. Monessa latukahvilassa oli porontaljat penkillä talon aurinkoisella sivulla ja siinä ihmiset nautti munkkikahvit hiihdon lomassa. Mä olen itse niin etelästä etten ollut vaan aikaisemmin moiseen törmännyt:)

      Poista
  8. Ihanat kengät tytölläsi. Ja sieltä varmasti sellaisia myös lyötyy melko helposti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarkoitatko noita hylkeennahkakenkiä? Ne on mun:) Noita myydään täällä kaupoissa. Näytti Levilläkin olevan. Mutta oli vähän Levinlisää... pitkävartiset tuollaiset maksoivat 450e:)

      Poista