Tervetuloa seuraamaan elämäämme Norjan Lapissa:)

Tervetuloa seuraamaan lapsiperheemme paluumuuttoa Suomeen.
Vietimme 3 vuotta Pohjois-Norjassa ja nyt yritämme päästä takaisin tähän etelän hektiseen elämäntyyliin:)
Kasvukipuja, sisustusta ja ihan normaalia lapsiperhearkea.

keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Aurinkoinen koti


Aah vihdoin koti kylpee auringossa:) Ja joku hyöty on noista asuntonäytöistä... tänä keväänä meidän koti ei ole ihan yhtä paksun pölyn peitossa kuin yleensä tähän aikaan vuodesta. Toki mies joutui pesemään keittiön ikkunat tänään kun läpi ei meinannut nähdä, mutta muuten tuo yllättävä valoilmiö ei saanut aikaan mitään siivousoperaatiota.

Olen vuosia haaveillut Moccamasterista. Yleensä niissä kodeissa joissa kahvi keitetään kyseisellä laitteella saa hyvän makuista kahvia. Tänään sitten heitin kahvipannumme lattialle ja vihdoin vuosien odotus palkittiin. Kävelin kauppaan ja nyt meilläkin on tuo laite:) Toki eka satsi kahvia ei ollut ihan niin hyvä kuin kuvittelin.. mutta ehkä tämä vaatii hieman harjoittelua.

Kevät on saanut aikaan myös kodin tyhjentämisvimman. Olen myynyt fb:n kirpparin kautta kaiken näköistä. Sohvasta alkaen:) Se on niin helppoa. Ilmoitus sinne ja ostaja tulee hakemaan tavaran ovelta ja antaa tupon käteistä mennessään. Kaikki nämä suuret tulot olen sullonut yhteen Norgepurkkiin ja aion hankkia niillä jotain kivaa. Mutta ihanaa kun on valoa (revin keittiön verhotkin irti) ja nurkat eivät ole ihan niin täynnä tavaraa kuin yleensä:)

Toivottavasti teilläkin on aurinkoa. Se piristää mieltä kummasti! Vielä kun paranis niin pääsis nauttimaan noista ilmiosta:)

18 kommenttia:

 1. Nautinnollista ja valoisaa viikkoa sinne! Mukavan selkeän näköistä teillä keittiössä, valo pääsee kulkemaan vapaasti ilman verhoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ilme muuttui tyystin kun ikkunan pesun takia jouduttiin verhot irrottamaan... niin paljon, että emme laittaneet niitä takaisin ollenkaan:) Rakastan valoa enkä ole koskaan ollut mikään verhoihminen:) Nää norjalaiset taas.. niillä on vessassakin verhot:)

   Poista
 2. Ihana teidän keittiö! Siis onko mulla mennyt jokin ohi, ootteko myymässä? Mä oon käyttänyt tori.fiitä myyntikanavana, ja hyvin on mennyt sielläkin.

  Ihanat kuvat! Me suunnataan huomisaamuna auton nokka kohti Pyhää, jes! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ollaan myymässä:) Uusi tuulia puhaltaa:) Nyt vaan peukut pystyyn, että menee kaupaksi. Eilen oli eka ihan virallinen näyttö (siis että ihan lehdessä ilmoitettiin) ja hyvin meni:) Elämme jänniä aikoja. Täällä ei ole tyypillistä myydä ilman välittäjää, mutta me kokeillaan. Niillä kun on ihan hullut välityspalkkiot ja me asutaan "halutulla" alueella niin toivotaan, ettei välittäjää tarvita.
   Mä olen tosiaan myynyt kamaa fb:n paikalliskirppiksen kautta. Helppoa kun ostajat asuvat tässä lähellä niin ei tarvi lähetellä mitään:)
   Hyvää lomaa Pyhällä:)Nauttikaa!!!

   Poista
 3. Tsemppiä muutosten järjestämiseen, taisinkin muualta bongata, että mihin ne liittyvät :) Talon kaupaksi saaminen luulisi olevan helppoa, eikös siellä ole ihan kamala asuntopula? Tosi kauniilta näyttää tuo aurinkoinen talvi-ilma, täällä on eilisestä saakka satanut lunta hirveän tuulen kera :P

  - k.ä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidan tietää mitä blogia olet lukenut;) Arvostan sitä, että te jotka tiedätte mitä tuleman pitää ette huutele sitä vielä täällä:)
   Kun 5 henkinen perhe suunnittelee uusia juttuja niin siinä on niin monta liikkuvaa osaa, että ei uskalla tuuletella ennen kuin viimeinenkin pala on paikoillaan:)
   Mutta kyllä asioilla on tapana järjestyä, se ollaan taas kerran huomattu:)
   Tällä hetkellä täällä ei ole niin kova asuntopula. Kovasti ollaan rakennettu uutta ja rakennetaan edelleen. Hinnat ovat tulleet vähän alas jne. eli ei ihan paras aika myydä. Mutta luotamme, että tämä menee ja saamme omamme pois.
   Täällä oli kanssa tuollainen pilvinen pyrytyssää monta päivää. Siksi aurinko tuntui tänään niin ihanalta. Ja oli kiva huomata, että se lämmittääkin jo!

   Poista
 4. Täh? Olen ihan ulkopuolinen lukija, joka on jäänyt mielenkiinnosta seuraamaan blogiasi. Lupasit aiemmissa kommenteissa kertoa minkälaisia muutoksia teillä on luvassa. Pitikö tästä nyt lukea rivien välistä että olette muuttamassa? Vai muutenko vain myyt tavaroita eteenpäin ja esittelet asuntoa?
  Aurinkoisia päiviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muuttoa tehdään juu:) Kerron heti lisää kun kaikki on varmaa:)
   Aurinkoa myös sinne!!

   Poista
 5. Jos muistan oikein, niin Moccamasterin kahvimitta on hiukan normaalimittaa suurempi.
  Suomalaisesta "keskivertokahvista" (lue: Juhla Mokasta) saa ihan kelpoa, jos annostelee kunnon kukkuramitan kupillista kohti. Jos kahvia keittää vain tipan, on ongelmana se, että vesi hujahtaa niin nopeasti purujen läpi ja maut jää pussiin. Koko pannullista keittäessä MM on omiaan.

  Viisisatakruununen näyttää ja kuulostaa isolta rahalta, mutta mitä sillä oikeastaan Norjassa saa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tossa se vitsi varmaan oli. Keitin vain itselleni kahvia (niin kuin yleensä teen) eli määrä oli pieni. Nyt illalla kävi vieraita ja keitin pannullisen niin tuli hyvää:)
   Luin ohjeesta että, 1 sellainen keittimen mukana tullut mitallinen kahvia per 2 kuppia. Eli 5 mitallista kahvia jos keittää koko pannullisen.
   Viisisataa kruununen on jo rahaa... sehän on yli 60e. Kyllä sillä jo kerran kaupassa käy;)

   Poista
 6. Pääsen ihan näillä näppäimillä muuttamaan uuteen asuntoon, ja voi että minkä tavaroistaluopumisvimman se on saanut aikaiseksi :D vaatekaapin läpi pyyhälsi tornado, ja kaikki mitä ex-kämppis ei huolinut, lähtivät spr:lle. muutaman kohdalla emmin, että ''no jos vaikka käyttäisin tätä vielä'', mutta säkkiin päädyttyään en enää edes muista mitä sinne laitoin :D uuteen kotiin en halua raahata mitään turhaa komerontäytettä! mielestäni on todella terapeuttista käydä läpi kaappeja ja hankkiutua tavalla tai toisella eroon turhasta tavarasta, tulee jotenkin väljempi olo, vaikkei sitä loppupeleissä kotona edes huomaa :D (ellen nyt mene ja luovu sinun tavoin sohvasta :D )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu toi turhasta luopuminen on kyllä puhdistavaa. Voi kun sen muistais kun seuraavan kerran meinaa taas hankkia joitain uutta:)
   Itse olen viimevuosina panostanut enemmän laatuun kuin ennen. Ostan esim. vähän kalliimpia (ja toiv vähän laadukkaampia) vaatteita, harvakseltaan. En kanna enää lumppuja Cubukselta tai H&M:ltä kotiin kassi kaupalla.
   Tosin harmikseni olen huomannut, että myös hinnakkaissa merkeissä usein laatu on ihan p...stä! :(

   Poista
 7. Muuttopuuhissa? Auringon upea valo tekee kaiken kauniiksi....vai tekeeko? Teilla nayttaa todellakin puhtaalta ja kauniilta, mutta meillapa on rumat ikkunat. Viime pesun jalkeen tuli myrsky ja ikkunat ovat nyt raidalliset ja suolaiset. No, nautin auringosta ja kenties ryhdyn ikkunanpesuun huomenna :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinko on ihana ja kamalan armoton:) Ihanaa kun tulee valoa, mutta sitten näkyy kaikki pöly jne.
   Suosittelen ikkunan pesua. ON niin ihanaa kun pitkästä aikaa näkee läpi;)

   Poista
 8. Kyllä paistaa aurinko täälläkin ja tuntuu tosi kivalta!

  Joko pian pääset paljastamaan salaisuuksia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen niin;) En ollenkaan nauti tästä salaisuuksien pitämisestä. Älkää luulko niin. Mutta palapelistä vielä muutama pala on poissa paikoiltaan.... Palan halusta kertoa ja kiva kuulla, että teitä kiinnostaa kuulla:)

   Poista
 9. Mulla kans seuraava projekti olis opetella käyttämään fb:n myyntipalstaa. Vois olla nopeampi ja kätevämpi kuin huutonetti...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen:) Tosin huuto.net:ssä se hyvä, että huutajat määrittelevät tuotteen hinnan. Välillä tulee mieleen kun fb:ssa myy ja joku tuote menee ihan saman tien, että myikö liian halvalla:) Mutta pääasia, että menee kiertoon ja pääse itse eroon tavaroista joita ei tarvi.

   Poista