Tervetuloa seuraamaan elämäämme Norjan Lapissa:)

Tervetuloa seuraamaan lapsiperheemme paluumuuttoa Suomeen.
Vietimme 3 vuotta Pohjois-Norjassa ja nyt yritämme päästä takaisin tähän etelän hektiseen elämäntyyliin:)
Kasvukipuja, sisustusta ja ihan normaalia lapsiperhearkea.

maanantai 26. marraskuuta 2012

*kaamos*












Kaamos sanakin tekee olon ahdistuneeksi.
Se pimeys, argh. Mutta yksi ihana puoli
tässä kaamosajassa on ja se on tämä päivän
sininen hetki. Muutaman tunnin päivästä ulkona on ihana
valo. Vaikka aurinko ei nousekaan horisontin 
yläpuolelle niin ei ulkona nyt sentään säkkipimeää
ole 24/7 niin kuin ainakin minä eteläntyttö luulin
ennen:)

Glotta kävelee jo kovaa vauhtia. Tänään olimme ulkona ekaa kertaa 
kengät jalassa. Vaatii vähän harjoittelua vielä:) Kontaten
pääsee niin paljon kovempaa!

19 kommenttia:

  1. Ihania kuvia! Ja Glode niin söpönä taas, ihana. Sulla on tosi kiva takki! Mäkin ostin uuden takin, mutta en löytänyt oliivinvihreää, joka oli eka vaihtis, niin piti tyytyä mustaan. Mutta on sekin kiva! Ajattelin, jos sitä voisi vaikka tuunata vuoraamalla hupun valkoisella teddyllä... Tulis vähän ilmettä. Mut pitää miettiä, ettei käy niinku silloin, ku hiiri oli kissalle räätälinä... ;) Tännekin luvataan tällä vkolla oikein lumimyräkkää... Saas nähdä, onko totta vai taas paljon melua tyhjästä ja lopputuloksena sentin verran loskaa ;) Terkkuja! Titti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:) Toi on tollainen väliaikatakki. Eli ei lämmin. Joutaa kohta kellariin kun pakkaset tulee. Tälle viikolle luvattu kymmenen asteen pakkasta. Josko se talvi vihdoin alkais:) Kiva, että olet löytynyt takin. Ja varo Singerin kanssa... ettei pidä typistää sitten koko huppua pois:)
      ps. toivotaan, että lunta tulee teillekin. Valkeaa joulua <3

      Poista
  2. Että teillä on paljon lunta!
    Meillä ei ollenkaan. Eikä välimatkaa ole paljon - mutta Kirkkoniemi on vuonon pohjalla sisämaan ilmastossa ja me tässä Vesisaaressa olemme "väljemmillä vesillä". Teillä on ollut pakkasiakin, luin lehdestä...

    Niin, ei kaamos ole pimeää! Etelän ihmiset eivät sitä tiedä - tai ajattele. Mielikuva pimeästä on niin "kova".
    Kanarian saaret ovat monelle tutummat kuin oman maan Lappi tai Itä-Suomi.

    Kuitenkin Helsingissä on päivän pituus nyt 6 t ja Oulussakin 5 tuntia. Vasta Sodankylän pohjoispuolella saavuttaa kaamos - ja sekin vasta ihan joulun mailla muutaman päivän ajan. Illuusio pimeästä Pohjolasta elää kuitenkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse asissa täällä ei ole hirveesti lunta. Meillä oli paljon, mutta välillä oli suojakelit ja suurin osa suli pois. Eilen sateli hiukan. Toivottavasti saadaan lisää. Juu pakkasia tänne lupailtu. Tänään oli -5 mutta koko viikoksi on luvattu noin 10 asteen pakkasia. Ihanaa:)
      Kaamos on mun mielestä pääasiassa pimeää. Nyt kello on 15.20 ja kun katsoo ikkunasta niin voisi luulla, että on yö. Mutta tuo sininen hetki on ihana:) Ja lumi tekee sen, että ei ole niin pimeää. Eli lisää lunta kiitos:) Ja sinne teille myös!
      Se on totta, että Kanaria taitaa olla tutumpi monelle Suomalaiselle kuin Suomen Lappi. Niin se oli minullekin.
      Sinun blogistasi (Kirjastontætinæ Norjassa) http://vesisaari.blogspot.no/ hyvän taulukon siitä miten tuo yötön yö kesäaikaan ja kaamos talviaikaan menee täällä:)

      Poista
  3. Täällä etelässä ei taida olla juurikaan valoisampaa, vaikka aurinko nouseekin. Mutta kun tuolla on nuo pilvet edessä jatkuvasti... Ei sinistä hetkeä, vaan harmautta :/ Tulis jo lunta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskon, että myös etelässä on pimeetä. Ja kun teillä ei taida olla luntakaan. Mutta eikös sinne ole luvattu lunta? Toiv. saatte sitä ja sen jälkeen pilvet siirtyvät pois:)

      Poista
    2. Pari päivää vielä vesikeliä ja sitten tulee pakkanen. Ei lunta. Pääkallokeli tiedossa... Ja siinä vaiheessa pitää varata reilusti aikaa työmatkaan, kun ihmiset kumminkin luistelevat autoillaan pitkin teitä ja pelti kolisee ja jono seisoo :P

      Poista
  4. Pakko myöntää, että minä olen luullut kans, että kaamos on sitä että KOKO AJAN on IHAN PIMEÄÄ! Kiitos kun selvensit ;)

    VastaaPoista
  5. Hienoja kuvia!
    Kaamoksen sininen hetki on kyllä hieno. Pitäisi varmaan yrittää raahata itsensä vuodenvaihteen aikaan Leville tai Ylläkselle mäkeen ja ladulle. Matka vaan tuntuu aina niin pitkältä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nykyäänhän pääsee suht edullisesti Norwegianilla sekä Kittilään että Ivaloon. Riippuu tietysti mistä tulet:) Mutta suosittelen. Moni (meidän tutuistakin) haluaa tulla meille kesällä, mutta eihän se kannata. Talvella tai syksyllä täällä pitää käydä. Tietysti ihmisillä on pitkä loma kesällä että ehkä siksi... mutta siis silloin ei saa kyllä parasta mahdollista kuvaa Lapista.

      Poista
  6. Kovin on kauniita kuvia vaikka kaamos olisikin!! Meillä mini ottaa vasta horjuvia askelia ilman tukea, mutta kovin innoissaan hän on tästä uudesta taidosta. Ja Glotta on hurmaava kuten aina! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Glotta on kävellyt varmaan jo kuukauden. Pojat aloittelivat siinä 13kk iässä ja tämä tyttö täällä jo pelaa jalkapalloa vajaa vuoden vanhana. Kyllä me naiset ollaan flinkkejä;)
      Glotta oli tosi hurmaava kun äsken yritin nukuttaa häntä;) huh... yleensä nukahtaa helposti, mutta en tiedä mikä ihmeen ralli oli tänään. Huh huh... että hurmaava on!

      Poista
  7. Vitsit kun Glotta näyttää isolta tytöltä jo kun ulkona tepastelee:) Ilman toppahaalaria on niin pieni kirppu vielä. Sennillä on kova ikävä Glottaa ja kyselee teitä kylään<3 -m

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu toi toppahaalari jonka meinasin syksyllä myydä eteenpäin kun ajattelin, että on tosi iso talvella onkin nyt aika sopiva. Kasvanut on:) Ja totta. Isommalta näyttää talvivaatteet päällä ja kun on vielä ottanut ton pystyasennon käyttöön niin isolta näyttää. Toista se oli tänään kun konttaili body ja sukkikset jalassa isossa jalkapallohallissa... oli niiiin pieni kirppu siellä:) ps. Voi Senni:) Huomenna kyllä jätän Glotan kotiin että saadaan myyjäishommat valmiiksi, mutta sano Sennille että joku päivä tullaan ihan kunnolla kylään. Viimeistään sitten julebord iltana saa hoitaa Glottaa oikein kunnolla;)

      Poista
  8. Haa haa mikä sattuma tämä sun postaus kun minä just meinasin tulla kysäsemään sinulta, että tarkoittaako kaamos tosiaan säkkipimeää 24/7, mutta ilmeisesti ei? Kuinka kauan tuota 'sinistä hetkeä' sitten kestää päiväsaikaan?

    T. Uskollinen lukija Länsisuomesta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaa-a. No tänään taisi olla ainakin 5 tuntia, mutta kyllä se lyhenee kun talvi etenee. Muistaakseni ihan keskitalvella se on noin pari tuntia. Mutta onni, että edes sen verran. Ja se aika pitää viettää aina ulkona:) Muuten ulos ei ole paljon menemistä jos ei ole katuvaloja:)

      Poista
  9. Minua ei ole koskaan ahistanut kaamos/pimeys...minusta se on niin tunnelmallista aikaa, sininen hetki on parasta. :) Paitsi että nuin pohjoisessa en ole koskaan kaamosta kokenut. -Eve-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muakaan ei aikaisemmin. Nyt en tiedä ahdistaako mua enemmän tämä pimeys vai se kun tiedän kuinka hiton pitkä tämä talvi täällä on. Toukokuussa on tod.näk vielä lunta:(
      voi kun kuuluiskin siihen sorttiin jotka ei liho vaikka söisivät mitä... jos näin olisi niin tekisin niin kuin moni muukin täällä asuva. Himmailisin villasukat jalassa, söisin suklaata, polttelisin kynttilöitä ja lukisin kirjoja. Mutta pakko yrittää pitää normaalia arkea/ tahtia yllä, ettei ihan homehdu sohvaan kiinni:)

      Poista