Tervetuloa seuraamaan elämäämme Norjan Lapissa:)

Tervetuloa seuraamaan lapsiperheemme paluumuuttoa Suomeen.
Vietimme 3 vuotta Pohjois-Norjassa ja nyt yritämme päästä takaisin tähän etelän hektiseen elämäntyyliin:)
Kasvukipuja, sisustusta ja ihan normaalia lapsiperhearkea.

torstai 25. lokakuuta 2012

Talviunille...

Tänään täällä nukuttiin pommiin oikein urakalla:) En tiedä johtuiko se eilisistä skumppalasillisista vai yöllisistä treffeistä Glotan kanssa, mutta mua väsytti ihan tajuttomasti. Nukkua nyt pommiin Papun syntymäpäivänä!
Heräisin siihen kun päivänsankari lorotteli vessassa aamupisujaan:) Ei muuta kuin nopeesti halaamaan ja passittamaan hänet takaisin sänkyyn... vaikka tajusin, että pojat ovat auttamattomasti myöhässä koulusta. 
Aamupala ja lahjat sänkyyn ja pojat matkaan.. tuonne armottomaan lumimyrskyyn!



Talvi on todella tullut. 2 päivää on lunta tullut vaakatasossa. Tänään on juuri sellainen ilma, että ei edes kannata miettiä ulos menoa. Villasukat jalkaan, piirretyt pyörimään ja kutimet esiin. Väsyttää ja päätä särkee.



Niin ja noi treffit Glotan kanssa kello 5.00! Olin eilen siellä naistenillassa ystäväni kanssa, jolla on 1-vuotias  tyttö. Hän kertoi, että oli pari viikkoa sitten lopettanut imetyksen. Ja nyt heillä asuu ihan eri tyttö.. hymyileväinen ja reipas 1v! En ole edes tajunnut miksi Glotta on tuollainen kuin on. Hän on kuukauden päivät ollut aika raskas pakkaus. Silloin kun äiti ei ole näköpiirissä hän on reipas ja iloinen, mutta jos minä olen maisemissa niin puntissani on koko ajan kitisevä 8 kilon puntti. Kun annan tissihuikat niin hän rauhoittuu, mutta meidän päivät on aika ulinaa.

 Nyt sen päätin. Tissibaari suljetaan viikonloppuna! Olen lähdössä Papun kanssa Tromssaan parin päivän lomalle. Joten Glotta joutuu olemaan ilman äitiä pari päivää anyway. Se on hyvä aika aloittaa tissitön elämä. Tiedän, että kun tulen kotiin niin muutama päivä on yhtä ulinaa... mutta josko sen jälkeen meillekin muuttaisi reipas pikkutyttö?!



 Sitä vain mietin.. hän on vasta 11kk. Voinkohan siirtyä suoraan lehmänmaitoon vai pitääkö meidän ostella NAN:a kuukauden verran?? Olen jo laittanut vähän lehmänmaitoa puuron sekaan, ruoan yhteydessä antanut pari huikkaa mukista jne. eikä mitään vatsavaivoja ole tullut. Olisikohan hänen vatsa valmis lehmänmaidolle? Tällaisia täällä mietin, vaikka trebarnsmamma olenkin:) Huomaan, että välillä olen ihan unohtanut miten nämä hommat vauvan kanssa meneekään:) Eli noudatanko neuvolantädin ohjaita siitä, että ennen 1v ei lehmänmaitoa saa antaa vai omaa maalaisjärkeäni ja totean, että kyllä 11 kuukautisen vauvan maha voi olla jo valmis lehmänmaidolle? Elämän suuria kysymyksiä:)

Gratulerer med dagen Edvard <3
Papu sai olla meidän perheen vauva 7 vuotta.
Nyt hän on joutunut "opiskelemaan" uuden roolin.
Ja se on mennyt hyvin. Papu on maailman paras 
isoveli Glotalle <3

10 kommenttia:

  1. Paljon onnea sankarille. Mutta voi apua miten paljon siellä on jo lunta!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo lunta on paljon... ei olisi uskonut vielä pari päivää sitten, että saadaan talvi:)

      Poista
  2. Hei,
    onko sinulla sähköpostiosoitetta mihin voi laittaa viestiä?

    Terv.Sanna-Mari

    VastaaPoista
  3. Blogissani on sinulle vähän aurinkoa sinne lumen keskelle. Käy kurkkaamassa.

    VastaaPoista
  4. Kiitos:) Käyn kurkkaamassa. Aurinkoa tänne vähän kaivataankin:)

    VastaaPoista
  5. Onnittelut päivänsankarille!
    Kauniit lumiset maisemat siellä...ite en kuitenkaan ihan vielä toivo lunta, kuukauden päästä sais tulla pysyvä lumi.:) -Eve-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitkä talvi on edessä:) Huh huh... katsotaan miten 3. kaamos menee. Sanovat että siinä ihminen punnitaan. Sopetuuko vai ei.

      Poista
  6. No minä voisin varovaisesti ehkä antaa jo lehmänmaitoa, mutta enempi noita hapanmaitovalmisteita. Mulla on myös unohtunut jo parin vuoden takaa, että millainen on vuoden ikäinen ja mitä ne neuvolassa silloin sanoivat, muuta kuin että vuoden iässä voi juottaa lehmänmaitoa. :D

    Juuri kirjoittelin muuten imetyksestä omaan blogiini, niin kuin joskus uhkasin tehdä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin joo. Hapanmaitotuotteillahan se pitikin aloittaa. Pitää katsoa mitä kaupasta löytyy:) Ihmeellisesti kaikki unohtuu.
      Pitää käydä katsomassa postauksesi. Mä täällä vähän haikeella mielellä. Just imetin ja ajattelin, että on viimeisiä kertoja elämäni aikana. Nyyh. Mutta sen aika on nyt. Tuo pikku maitopomo saa nyt tottua ajatukseen:)

      Poista